Benodigheden

Badmintonracket

De prijs van een badmintonracket varieert van vijftien tot enkele honderden euro’s. Ben je een beginnende speler, schaf dan niet direct een duur racket aan. Met een racket van €25 a €50 kun je namelijk al jarenlang plezier hebben.

Shuttles

Er zijn grofweg twee type shuttles, te weten nylon en veren. De veren shuttles zijn voor de echte professionals en op de vereniging wordt dan ook voornamelijk met nylon shuttles gespeeld. De prijs van een koker shuttles (6 stuks) bedraagt €10,-. Een koker shuttles is tijdens de speeltijden aan te schaffen bij de secretaris. Er dient contant afgerekend te worden.

Tijdens trainingen worden shuttles door de vereniging beschikbaar gesteld, deze dienen na de training uiteraard wel weer te worden ingeleverd.

Sportkleding

Als vanzelfsprekend heb je ook sportkleding nodig, bestaande uit een t-shirt, (korte) sportbroek of -rok en een paar zaalsportschoenen . Je dient sportschoenen te dragen (met bij voorkeur witte zolen) die uitsluitend in de zaal worden gebruikt en die geen strepen nalaten op de speelvloer. Sportkleding en -schoenen zijn in alle prijsklassen te koop.

De vereniging beschikt over clubshirts die via de secretaris aangeschaft kunnen worden.

Overige

Omdat badminton een zeer intensieve sport is adviseren wij u om tijdens het sporten voldoende te drinken. Ook is het aan te raden om een handdoek, een droog T-shirt en/of extra trainingspak mee te nemen.

© 2021 – Alle rechten voorbehouden – badminton westland

Ontwerp bij: Leonie van den Berg