Terug naar de hoofdpagina

Badminton

 

Benodigdheden

Om te kunnen badmintonnen heb je een badmintonracket, shuttles, en sportkleding nodig.

Badmintonracket

De prijs van een badmintonracket varieert van tien tot enkele honderden euro's. Ben je een beginner, schaf dan niet direct een duur racket aan. Met een racket van 25 euro kun je namelijk al jarenlang plezier hebben. Rackets zijn voor aantrekkelijke prijzen te koop via onze vereniging.

Shuttles

Er zijn grofweg twee type shuttles, te weten nylon en veren. De veren shuttles zijn voor de echte professionals en op de vereniging wordt dan ook voornamelijk met nylon shuttles gespeeld. De prijs van een koker shuttles (6 stuks) bedraagt 10 euro en is te bestellen via onze vereniging. Met één nylon shuttle kunt u ongeveer 15 uur spelen, daarna gaat de shuttle minder presteren.

Tijdens trainingen worden shuttles door de vereniging beschikbaar gesteld, deze dienen na de training uiteraard wel weer te worden ingeleverd.

Sportkleding

Als vanzelfsprekend heb je ook sportkleding nodig, bestaande uit een t-shirt, (korte) sportbroek of -rok en een paar zaalsportschoenen (geen zwarte zolen). Sportkleding en -schoenen zijn in alle prijsklassen te koop.

Overig

Omdat badminton een zeer intensieve sport is adviseren wij u om tijdens het sporten voldoende te drinken. Ook is het aan te raden om een handdoek, een droog t-shirt en/of extra trainingspak mee te nemen.